Monday 25 January 2016

Linux thin clients in de afvalverwerking

Slim opgelost: Om resources vrij te maken voor organisatorische en strategische ICT-taken, converteert een gemeentelijk nutsbedrijf zoveel mogelijk van zijn 500 ICT-werkplekken op basis van Linux thin clients van IGEL in managed workplaces.

Rendabele desktopmigratie
 
Eerst converteerde het bedrijf 300 van de bestaande werkplekcomputers op besturingssysteemniveau in Linux thin clients. Op aanraden van de externe ICT-serviceprovider gebeurde dit met behulp van de Universal Desktop-software voor thin clients van de Duitse marktleider op het gebied van Linux thin clients, IGEL. Met licentiekosten van slechts 29 euro per apparaat was daarmee een voordelige oplossing gevonden voor een brede migratie naar shared desktops met Windows 7.

Uniform beheer op afstand
 
Met de bij de Linux thin clients meegeleverde UMS (Universal Management Suite), de IGEL-oplossing voor extern beheer, bespaarde het nutsbedrijf waardevolle tijd en personele middelen die in het datacenter konden worden ingezet voor de op handen zijnde upgrade naar Windows Server 2008 R2 en de meest recente versie van Citrix XenApp. Pas daarna werden de softwarematige thin clients een voor een vervangen door Linux thin clients van het type IGEL UD2 LX. Daarmee werd ten slotte ook de energie-efficiëntie van de clientomgeving verbeterd, en daarmee de levenscyclusanalyse van het bedrijf.

Krachtige Linux thin clients
 
De nieuwe Linux thin clients worden door zowel beheerders als gebruikers goed ontvangen. De laatsten zijn vooral blij met het snelle opstarten, terwijl vanuit het oogpunt van ICT de twee DVI-aansluitingen van de Linux thin clients belangrijk zijn. Hiermee kan als alternatief voor een groot 22- of 24-inch beeldscherm ook een werkplek met twee kleinere beeldschermen worden gerealiseerd. Dergelijke dualview Linux thin clients staan bijvoorbeeld op de financiële afdeling en in de werkplaatsen.

Windows-updates vereenvoudigd
 
De conversie naar Linux thin clients vergt geen grote inspanning, want de in de UMS opgenomen instellingsprofielen van de softwarematige thin clients kunnen worden hergebruikt. Hoeveel werk kan worden bespaard door managed workplaces met de Linux thin clients, verduidelijkt de volgende Windows-update. Vroeger moest de update worden uitgevoerd op meer dan 550 pc's, wat voor elke pc zo'n 2 uur kostte. Nu hoeft de update nog maar één keer te worden uitgevoerd – op de masterdesktop in het datacenter.

https://www.igel.com/nl/producten/software/overzicht.html
Cloud Computing Thin Client
Linux thin clients voor merkbare ontlasting
 
Sinds de invoering van de softwarematige en Linux thin clients is de beschikbaarheid van de clientomgeving gestegen maar toch minder kapitaalintensief, concludeert het nutsbedrijf. Ook is nu minder hardware op voorraad. De ervaring leert dat Linux thin clients duidelijk langer meegaan dan vijf jaar – zelfs als ze 24 uur per dag worden gebruikt. Het belangrijkste voor de ICT-afdeling is echter de blijvende verlaging van de werkdruk. Dankzij de managed workspaces met IGEL Linux thin clients kan de afdeling de groeiende complexiteit van de ict en organisatorische uitdagingen als verhuizingen of nieuwe vestigingen beter het hoofd bieden.

Related Posts

Linux thin clients in de afvalverwerking
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.