Wednesday 13 May 2015

Hoe thin client-fabrikanten het gebruik van technologie transformeren

Thin client-fabrikanten hebben de manier veranderd waarop organisaties technologie gebruiken. Een thin client is eenvoudig gezegd een uitgekleed eindgebruiker-device dat lokaal geen applicatieprocessen hoeft te draaien. In plaats daarvan is het systeem afhankelijk van een netwerkverbinding richting datacenter, waar een virtuele desktop wordt gehost.

https://www.igel.com/nl/producten/software/universal-management-suite-ums.html
Thin Client Network
Hoe thin clients werken

Een thin client maakt gebruik van een remote desktop protocol - ofwel RDP - op bijvoorbeeld een Linux-gebaseerde thin client om toegang te krijgen via Remote Desktop Services of virtualisatiesoftware tot de harde schijven die zich in het datacenter in bladesen servers bevinden. Thin clients vormen samen met diverse software-oplossingen en de back-end hardware de totale thin client- of virtuele desktop-infrastructuur (VDI). 

Het gebruik van thin clients neemt stilaan pc-technologie over, omdat organisaties er direct toegang mee realiseren tot virtuele desktops en gevirtualiseerdethin client-applicaties. Tegenwoordig adopteren organisaties thin client-technologie omdat het een kosteneffectieve manier is om een virtuele desktop-infrastructuur in te richten. Thin clients worden wereldwijd al gebruikt bij veel grote en kleinere organisaties en in allerlei branches met verschillende eisen maar dezelfde doelstellingen. Thin clients hebben veel voordelen, ze bieden onder meer:

     eenvoudige schaalbaarheid;
     goede beheersbaarheid;
     sterk verbeterde security;
     kosteneffectiviteit.

Dit zijn allemaal doorslaggevende redenen waarom IT-afdelingen bij allerlei organisaties deze technologie evalueren en hiervoor kiezen en de technologie implementeren. 

Voor meer informatie over Thin client afdrukken kunt u terecht op de website op: www.igel.com/nl

Related Posts

Hoe thin client-fabrikanten het gebruik van technologie transformeren
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.