Tuesday 8 September 2015

Duitse thin client-meester en 'hidden champion'

Perfectie openbaart zich vaak in de kleinste zaken. Een voorbeeld uit de natuur: de egel. Deze is optimaal aangepast aan zijn natuurlijke leefomgeving. Een voorbeeld uit de ict-sector heeft in het Duits dezelfde naam. De Duitse thin client-fabrikant IGEL Technology heeft zich perfect aangepast aan de eisen van de steeds veranderende ict-sector en is daarmee in Duitsland marktleider geworden.

Het geheim achter het succes van IGEL
De door IGEL gemaakte thin client-oplossingen maken gebruik van de nieuwste efficiëntietechnologieën, waarmee medewerkers van klanten van IGEL direct toegang hebben tot veelsoortige ict- en cloudservices, bijvoorbeeld met een centrale bedrijfstoepassing of een virtueel bureaublad die zeer economisch en veilig in een intern of extern rekencentrum wordt gehost. Gebruikers van een thin client of zero client van IGEL (de laatste is een voordelige variant voor toegang tot virtuele bureaubladen), kunnen van overal in de wereld inloggen en direct, betrouwbaar en veilig toegang krijgen tot de relevante centrale gegevens en programma's.

Kleinere ecologische voetafdruk
Daarnaast verbruikt een thin client tot 77 procent minder energie dan een pc. Om echter zoals IGEL op de markt succesvol te zijn, moest naast de hardware ook de thin client-software in orde zijn. Ook hier gebruikt de fabrikant de modernste technologieën, zoals voor de beheersoftware IGEL Universal Management Suite (UMS), waarmee alle thin clients en zero clients van IGEL uniform op afstand kunnen worden beheerd.

Thin client-software maakt het verschil
Een van de bekendste softwareproducten van IGEL is IGEL Universal Desktop Converter 2 (UDC2). Deze thin client-software maakt van vrijwel alle clienthardware, zoals pc's, notebooks en thin clients van andere fabrikanten, een IGEL-thin client. Met IGEL UDC2 helpt de in Bremen gevestigde fabrikant met een ontwikkelingsafdeling in Augsburg zijn klanten onder andere om hun bestaande clientomgeving met behulp van het ontwikkelde besturingssysteem IGEL Linux te standaardiseren en door middel van UMS op afstand te kunnen beheren. Voorzien van het slanke IGEL-besturingssysteem wordt zelfs een pc op leeftijd nog een krachtige thin client.

Slimme hardware en software – perfect geïntegreerd
Een ander onderdeel van de ook internationaal succesvolle thin client-fabrikant IGEL wordt gevormd door de nauwe samenwerking met toonaangevende leveranciers van oplossingen zoals Citrix, Microsoft, Red Hat en VMware. IGEL kan klanten op die manier een allesomvattend, toekomstbestendig en perfect geïntegreerd portfolio van oplossingen aanbieden, waarvan het nut voor de doorsneegebruiker doorgaans op de achtergrond speelt. Van buitenaf gezien is IGEL dus eerder een 'hidden champion', maar binnen de thin client-sector een vaste factor van betekenis.

See more information about cloud computing thin client please visit website at:http://bit.ly/1U6wVhq

Related Posts

Duitse thin client-meester en 'hidden champion'
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.