Friday 9 October 2015

Linux-thin clients voor verzekeringsmaatschappijen



Verzekeringsmaatschappijen staan erom bekend dat ze efficiënte ict-technologieën gebruiken. Daarom is de Linux-thin client voor standaardwerkplekken de eerste keuze. Maar het gaat hierbij om veel meer dan slechts een kosten- en energie-efficiënt computerapparaat.

Kostenverlaging door middel van Linux-thin clients
Een Linux-thin client is een betaalbaar toegangsapparaat voor centrale ict-omgevingen of in de cloud gehoste toepassingen en bureaubladen. Want Linux als thin client-besturingssysteem is vrij van licentiekosten, vergelijkenderwijs veilig en het apparaatbeheer kan efficiënt op afstand gebeuren. In het geval van de Duitse marktleider op het gebied van thin clients en zero clients IGEL Technology gebeuren beheer op afstand, ondersteuning en administratie ook zonder licentievergoeding en allesomvattend. Via de meegeleverde oplossing voor beheer op afstand IGEL Universal Management Suite (UMS) kan elke Linux-thin client voor 100 procent met alle instellingen worden geconfigureerd - gegroepeerd op afdeling, locatie of gebruikersklasse.

Met de Linux-thin client ter plaatse flexibel werken
In kantoorlandschappen kunnen medewerkers van verzekeringsmaatschappijen aan een willekeurig bureau met Linux-thin client werken (Desktop Sharing). Want het toegangsapparaat is losgekoppeld van de gebruikte toepassingen, die doorgaans in het rekencentrum van het bedrijf draaien. Daardoor kan het bedrijf de beschikbaarstelling van ict-middelen verspreiden over een willekeurig aantal eindapparaten met internetbrowser, bijvoorbeeld voor telewerkers met een eigen pc, voor de buitendienst per notebook of algemeen per tablet of smartphone. Omdat de gegevensopslag steeds centraal gebeurt, kunnen ook BYOD-concepten (Bring your own Device) eenvoudig worden gerealiseerd. De Linux-thin client vormt in dergelijke complexe ict-projecten een zekere en kostenefficiënte constante.

Outsourcing: DaaS met Linux-thin client
Met het oog op een zo groot mogelijke kostentransparantie vormt de "as-a-Service"-trend een aantrekkelijke uitbreiding van het interne ict-beheer. Grote ondernemingen minimaliseren de uitvoerende werkzaamheden van hun ict-team, door het beheer van clients, bureaubladen of de infrastructuur aan een serviceprovider uit te besteden. Na de externe beschikbaarstelling van toepassingen als CRM of Office (Software-as-a-Service, oftewel SaaS) zijn met name in opkomst: Desktop-as-a-Service (DaaS) en Client-as-a-Service (ClaaS). In het laatste geval wordt de Linux-thin client van de serviceprovider geleased, aan wie ook het volledige beheer is uitbesteed. Van een dergelijke "fully-serviced Linux-thin client" profiteren niet in de laatste plaats ook kleinere verzekerings- en makelaarskantoren.

Flexibele Linux-thin client voor het verzekeringswezen: de IGEL UD3 LX

Conclusie: flexibel en kostenefficiënt
Met een Linux-thin client werken medewerkers van verzekeringsmaatschappijen wat ruimte betreft flexibel, veilig en productief. De bedrijven zelf profiteren van blijvend lagere totale bureaubladkosten en/of transparantere ict-kosten.

See more information about Thin client manufacturers please visit website at: http://bit.ly/1U6wVhq

Related Posts

Linux-thin clients voor verzekeringsmaatschappijen
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.