Wednesday 13 January 2016

IGEL UMS5: Een nieuwe dimensie van thinclientbeheer

Wat maakt een thin client leverancier een marktleider? De hardware? Nee. Het verschil wordt gemaakt door de software van de thin client. Die bepaalt uiteindelijk in welke mate het externe beheer van thin clients, zero clients en softwarematige thin clients kan worden geautomatiseerd en welke efficiëntie- en productiviteitswinst daarmee gepaard gaat.

Thin clients nog vollediger beheren
IGEL Technology, in Duitstalige landen de onbetwiste marktleider voor thin clients, zero clients en softwarematige thin clients, breidt het endpointbeheer opnieuw aanzienlijk uit met de vijfde release van zijn Universal Management Suite (UMS 5). Naast de eigen hardware- en softwarematige thin clients kunnen nu ook alle andere eindapparaten met Windows 7 op afstand worden beheerd. IGEL positioneert zich daarmee als solution provider voor werkplekbeheer, het segment dat nu nog in de kinderschoenen staat. Bovendien kan de UMS nu ook worden gekoppeld aan bestaande EMS-systemen (Enterprise Management Systems), wat met name interessant is voor grote installaties van thin clients.
Met de IGEL UDC veranderen notebooks in mobiele thin clients
UMA: Windows 7-clients beheren via UMS
De optie om via UMS naast IGEL thin clients ook Windows 7-clients op afstand te beheren (bijvoorbeeld Professional of Embedded Standard), vereist de nieuwe IGEL UMA-software (Unified Management Agent), die op de desbetreffende pc's of notebooks moet worden geïnstalleerd. Deze mogelijkheid is vooral bedoeld voor bestaande UMS-gebruikers die hun pc's en notebooks willen blijven gebruiken met het al geïnstalleerde Windows-besturingssysteem, maar die een thin client gedeelte van het eindapparaat samen met andere thin clients of zero clients als één geheel willen beheren via de UMS. Via de UMS is de gebruiker dan gekoppeld aan een of meer centraal beschikbaar gestelde toepassingen of een virtuele desktop. Dat kan een Citrix Receiver, een VMware Horizon-client of een Microsoft Remote Desktop-client zijn. Maar de uitbreiding van het IGEL thinclientbeheer is ook interessant voor bedrijven die hun bestaande pc's, notebooks en thin clients tijdbesparend willen beheren en administreren in een rendabele beheertool.

IMI: Thin clients beheren via REST API
Met de eveneens optioneel verkrijgbare IGEL Management Interface (IMI) kunnen IGEL thin clients ook worden geïntegreerd in andere endpointbeheeroplossingen, zoals Microsoft SCCM of IBM Tivoli. Naast thin clients kunnen ook zero clients en softwarematige thin clients van IGEL worden aangestuurd via een REST API (Representational State Transfer). Zo kunnen apparaattoestanden worden bevraagd, bewaakt en geconfigureerd en kunnen volledig geautomatiseerde administratieworkflows worden gegenereerd.

Met thin clients standaardisatie stimuleren
Met de nieuwe UMS 5 helpt IGEL gebruikers van thin clients bij klanten en partners bij het verder verlagen van de kosten voor endpointbeheer en, met de softwareoplossingen UMA en IMI, bij het verder invoeren van clientstandaardisatie.

Video: https://youtu.be/yZxz5B07WBY

Related Posts

IGEL UMS5: Een nieuwe dimensie van thinclientbeheer
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.