Monday 23 November 2015

IT-outtasking met thin clients is de trend

In het kader van "flatrate-computing" worden thin clients voor ict-dienstverleners een nieuwe goudmijn. Het trefwoord is: Client-as-a-Service (ClaaS).

Flatrate-computing-met thin clients
Steeds meer cloudproviders bieden naast SaaS en DaaS zogenaamde beheerde werkplekken op basis van thin clients te huur aan. Het full-service aanbod omvat naast virtuele toepassingen en bureaubladen ook de thin clients zelf en het volledige beheer op afstand daarvan. De markt heeft veel interesse, met name het midden- en kleinbedrijf en overheidsorganisaties met geen of slechts een kleine ict-afdeling.

Extern clientbeheer economisch aantrekkelijk
Client-as-a-Service met thin clients betekent transparantere kosten. Aanschafkosten die vroeger als activa op de balans moesten worden gezet, worden nu maandelijkse kosten en verkleinen op die manier de balans. Tegelijkertijd daalt de omvang van de interne ict-inspanningen. Met de thin client-oplossingen van de Duitse marktleider IGEL kan alle eindapparatuur volledig centraal en op afstand worden beheerd via de meegeleverde Remote Management-oplossing Universal Management Suite (UMS). Dat geldt zowel voor de multiprotocol-thin clients en zero clients van IGEL, als voor pc's, notebooks en thin clients van andere fabrikanten die met behulp van de IGEL UDC-software (momenteel IGEL UDC2) op besturingssysteemniveau in IGEL thin clients zijn geconverteerd.

Thin clients beheren met weinig moeite
Bij de dagelijkse activiteiten ontstaat voor de aanbieder nauwelijks werk. Eenmaal geconfigureerd draaien IGEL thin clients en zero clients jarenlang gewoon door, desnoods 24 uur per dag. Alleen voor incidentele software-updates, zoals een nieuwe versie van de protocolsoftware Citrix Receiver, moet het beheer op afstand van de IGEL thin clients in actie komen. Defecte apparaten, zoals geconverteerde pc-hardware, wordt eenvoudigweg per post vervangen door een thin client of zero client en door de gebruiker ter plaatse aangesloten. Het configureren van de thin clients gebeurt automatisch via de betreffende IP-adressen. 

Universal Management Suite

Ict beter te hanteren
Een ander argument voor ClaaS komt voort uit de wens van een eenvoudigere ict. Als de werkplekinfrastructuur door flatrate-computing met robuuste thin clients is gerealiseerd, kunnen grote ondernemingen zich weer op strategische ict-projecten concentreren en kleine bedrijven zich volledig op hun kernactiviteit. De maandelijkse kosten blijven intussen binnen de perken: de thin clients worden door de klant eenvoudigweg tegen marktconforme voorwaarden geleased of zelf gekocht. En ook in het beheer op afstand hoeven aanbieders en gebruikers vanwege de hoge mate van efficiëntie - ten minste bij IGEL thin clients - slechts weinig geld te investeren.

Zie meer op: https://goo.gl/UAIxGP 

Related Posts

IT-outtasking met thin clients is de trend
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.