Thursday 6 August 2015

Linux-thin clients op notebooks

Linux is wereldwijd het meest populaire besturingssysteem voor thin clients. Dat geldt niet alleen voor hardwarematige thin clients, maar ook voor thin client-software met behulp waarvan niet alleen pc's, maar ook notebooks als Linux-thin clients kunnen worden gebruikt.

Hoe wordt een notebook een Linux-thin client?

Ook de in Duitsland meest populaire thin client-software - IGEL Universal Desktop Converter 2 (UDC2) - is geheel gebaseerd op Linux. Om pc's en notebooks in een softwarematige thin client met IGEL Linux te veranderen, biedt de Duitse marktleider op het gebied van Linux-thin clients vijf verschillende manieren aan. Het nieuwe besturingssysteem wordt lokaal vanaf een opstart-usb-stick, een speciale usb-token of een opstart-dvd, of via het netwerk geïnstalleerd. De centrale verdeling gebeurt door middel van PSX-server en webinterface (IGEL Deployment Appliance) of via de Remote Installation Service (RIS) van Microsoft Windows Server 2003.

Hoe flexibel is een Linux-thin client op een notebook te gebruiken?

Tijdens het installeren van het besturingssysteem van de thin client wordt de vaste schijf of SSD van de notebook standaard gewist. De gebruiker van de nieuw gecreëerde Linux-thin client kan geen toepassingen meer installeren en alleen nog in één van een groot aantal centrale ict- en cloudomgevingen werken die IGEL met zijn Linux-firmware ondersteunt. Het spectrum loopt van Microsoft Remote Desktop Services (RDS) via Citrix XenApp/XenDesktop tot VMware Horizon View. Ook native IBM Access wordt door IGEL beschikbaar gesteld. Via de geïntegreerde browser Firefox is de Linux-thin client bovendien in staat websites direct op te roepen, om cloudservices zoals Microsoft Office 365 of Google Docs te gebruiken.

Toepassingsgrenzen van de Linux-thin client

Voor notebookgebruikers met bijzondere eisen heeft de door de Linux-thin client gebruikte IGEL Universal Desktop-firmware enkele interessante eigenschappen in petto. Dit zijn onder andere een optionele codec-pack voor lokale decodering van multimedia alsmede het standaard IGEL Café Wireless, waarmee gebruikers van notebook-thin clients zich zonder hulp van een beheerder bij wifi-netwerken kunnen aanmelden.

Conclusie: de mobiele Linux-thin client als comfortabel en veilig alternatief

Bij voldoende wifi-dekking kan het werken met een mobiele Linux-thin client net zo comfortabel zijn als met een gangbare Windows-notebook. Alles is veiliger. Want zelfs bij diefstal van het apparaat kunnen geen gevoelige toepassingsgegevens verloren gaan. De Linux-thin client vormt dus een veilig alternatief.

Zie meer informatie, bezoek de website op: http://bit.ly/1UpIUH9

Related Posts

Linux-thin clients op notebooks
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.