Wednesday 26 August 2015

Thin clients in de schoenenzaak

Wie in de winkel een schoen past, merkt meteen of deze goed zit of niet. Bij online kopen is dat niet zo eenvoudig. De oplossing: één keer in de winkel de voet laten opmeten en bij het online winkelen de schoen met de daar opgeslagen gegevens laten vergelijken. Deze werkwijze past onder andere een grote Oostenrijkse schoenenzaak toe. Intern gebruikt de Europese brancheleider thin clients van IGEL.

Privécloud met thin clients
Begin 2010 introduceerde de in schoenen gespecialiseerde handelsonderneming een moderne, centrale ict-infrastructuur, waartoe de medewerkers sindsdien via thin clients van de Duitse marktleider IGEL Technology toegang hebben. Zonder het opzetten van een privécloud met de slanke, op afstand te onderhouden thin clients, zou de uiterst heterogene pc-uitrusting de interne ondersteuningskosten tot oneconomische hoogte hebben opgedreven. 

Minder ouderwets lokaal beheer
Via de thin clients worden nu onder andere de toepassingen van de boekhouding, verrekening en andere afdelingen centraal beschikbaar gesteld. Daarvoor werden ten eerste de oudere pc's omgebouwd voor uitsluitend toegang via Citrix. Successievelijk werden deze pc's vervolgens vervangen door thin clients. Dat was met name handig voor de buitenlandse vestigingen, waar geen ict-personeel ter plaatse aanwezig is en het beheer op afstand des te belangrijker is. 


Softwarematige thin clients beschermen investeringen
De thin clients van IGEL waren de opvolgers van apparaten van een Amerikaanse fabrikant die zich helaas softwarematig als niet betrouwbaar hadden getoond. Om het probleem onder controle te krijgen, gebruikte de schoenenverkoper de thin client-software IGEL Universal Desktop Converter 2 (UDC2). Daarmee kon de handelsonderneming de circa 100 bestaande eindapparaten van het type HP t5565 uitrusten met het besturingssysteem IGEL Linux en ombouwen tot softwarematige thin clients. Een softwarematige thin client van IGEL kan net als alle andere Universal Desktop-thin clients van IGEL en zero clients van de serie IGEL Zero met behulp van de meegeleverde oplossing voor beheer op afstand IGEL Universal Management Suite (UMS) kostenefficiënt op afstand worden beheerd.

Conclusie
Met behulp van de softwarematige en hardwarematige thin clients van de firma IGEL kon de succesvolle handelsonderneming de oude problemen van ict-beschikbaarstelling onder controle krijgen en zich verder volledig richten op de kernactiviteiten. efficiënt, innovatief en winstgevend schoenen verkopen.

Pdf-koppeling: http://bit.ly/1LCngOq
 

Related Posts

Thin clients in de schoenenzaak
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.