Monday 21 September 2015

Linux-thin clients bieden de beste bescherming van investeringen


Linux-thin clients kunnen vergeleken met zero clients een belangrijk voordeel bieden: met de juiste software bieden ze een hoge mate van bescherming van de investeringen. Op die manier kan de ict-strategie ook nog eens veranderen zonder dat nieuwe clients moeten worden aangeschaft.
Praktijkvoorbeeld: Linux-thin clients bij een uitzendbureau

Een landelijk opererend uitzendbureau kan dit bevestigen. De eerste Linux-thin clients van de fabrikant IGEL werden in eerste instantie aangeschaft om de DATEV-werkplekken in het hoofdkantoor efficiënter en krachtiger beschikbaar te stellen. Doorslaggevend voor de gekozen fabrikant was de mogelijkheid van beheer op afstand van de Linux-thin clients. De meegeleverde IGEL Universal Management Suite (UMS) was tegelijk omvangrijk en eenvoudig te bedienen.


https://www.igel.com/nl/industries/manufacturing-industry.html


Linux-thin clients zorgen voor meer ict-efficiëntie in het veld

Toen steeds meer hardware uitviel in de ruim 60 filialen, rolde de onderneming de gekozen Linux-thin clients van het type IGEL UD3 LX ook in het veld uit. De ventilatorloze Linux-thin clients vallen tot nu toe aanzienlijk minder vaak uit dan de vroegere pc's. De vervangingscycli van de hardware zijn tot minstens vijf jaar gestegen. Bepalend daarvoor was het feit dat de Linux-thin clients verschillende migraties in het rekencentrum kunnen doormaken zonder hun functie als toegangsapparaat te verliezen.



Multiprotocol-firmware biedt toekomstbestendigheid

Dankzij de multiprotocol-firmware van IGEL kon het bedrijf via hetzelfde model naast de tot dan toe gebruikte Microsoft Remote Desktop Services (RDS) ook virtuele bureaubladen beschikbaar stellen die onder VMware View (intussen VMware Horizon) draaiden. Later volgde zelfs een grootschalige omschakeling van Microsoft RDS naar Citrix XenApp en van VMware Horizon naar Citrix XenDesktop. Omdat de IGEL Universal Desktop-firmware in de Linux-thin clients deze en veel andere protocollen of softwareclients ondersteunt, zijn de investeringen in hardware tot nu toe beschermd gebleven.



Doorlopend firmwareonderhoud en uitgebreide hardwaregarantie

Een belangrijke voorwaarde voor toekomstbestendige Linux-thin clients is het doorlopende onderhoud van het thin client-besturingssysteem. In het bovengenoemde geval kan het uitzendbureau rekenen op doorlopende updates van IGEL. Zelfs als de hardware van de markt is verdwenen, brengt IGEL gedurende een periode van drie jaar gratis updates uit voor zijn Linux-thin clients van de Universal Desktop-serie. Voor de hardware maakt de Duitse marktleider tegen registratie een gratis uitbreiding van de hardwaregarantie tot in totaal vijf jaar mogelijk.



Conclusie

Op basis van hun slanke en voordelig te ontwikkelen besturingssysteem kunnen Linux-thin clients in hoge mate de investeringen beschermen, met name wanneer bovendien de kwaliteit van de hardware, de oplossing voor beheer op afstand en het firmwareonderhoud in orde zijn.



Voor meer informatie over Cloud Computing Thin Client kunt u terecht op de website op: http://bit.ly/1U6wVhq

Related Posts

Linux-thin clients bieden de beste bescherming van investeringen
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.