Wednesday 9 March 2016

Met thin client solutions naar Managed Workspaces

Een moderne werkplek moet veilig, efficiënt, krachtig en beschikbaar zijn, maar ook voldoen aan de regels, ecologisch verantwoord zijn en liefst ook mobiel te gebruiken zijn. Managed workspaces die zijn gebaseerd op thin client solutions, voldoen aan al deze eisen.

Thin client-software

Een krachtig thin client management vergt een combinatie van thin client-software en een oplossing voor extern beheer, zoals IGEL bijvoorbeeld biedt met zijn thin client-software UDC2. Deze software verandert eindapparaten als pc's, laptops en thin clients van andere fabrikanten door de installatie van het slanke en veilige besturingssysteem IGEL Linux in een efficiënte eindapparaatoplossing inclusief thin client management. Daarvoor wordt de oplossing voor extern beheer IGEL UMS meegeleverd. Hiermee wordt voorzien in de nodige automatisering en efficiëntie van het thin client management. Ook thin client printing kan hiermee centraal worden geconfigureerd.

https://www.igel.com/nl
Thin Clients
In 3 stappen naar managed workspaces

Met de thin client-software van IGEL kunnen zowel stationaire als mobiele managed workspaces met thin client management en thin client printing worden gemaakt – afhankelijk van of er een pc of een notebook wordt geconverteerd. Het proces is eenvoudig en bestaat uit slechts drie stappen: Eerst moet de hardwarebasis voor de thin client solutions worden bepaald. Die kan nieuw of gebruikt zijn. In de tweede stap wordt daar de thin client software van IGEL op geïnstalleerd en voorzien van de UDC-licenties – naar keuze via USB, dvd of het netwerk.

Inrichting van thin client solutions

In de derde en laatste stap wordt de op het eindapparaat geïnstalleerde thin client-software op afstand geconfigureerd met de thin client management software UMS. Dankzij configuratieprofielen die eenvoudig kunnen worden gemaakt op basis van sjablonen en die met slepen en neerzetten via een overzichtelijke boomstructuur kunnen worden toegewezen aan de met de thin client software geconverteerde eindapparaten, duurt de eigenlijke implementatie maar enkele minuten. Naast de beeldschermconfiguratie wordt zo ook thin client printing centraal geconfigureerd, voor netwerk- of lokale printers. Bij thin client printing wordt ook de ThinPrint-technologie ondersteund. Bij thin client printing met IBM System i, IBM iSeries en AS/400 profiteren IGEL-gebruikers van de ondersteuning door IGEL van de softwaretool CSP convert4print. Daarmee wordt ook thin client printing met moderne laser-, matrix- en labelprinters ondersteund, wat dure extra hardware en netwerkbronnen bespaart.

Toepassingsgebieden voor thin client-software

Eindapparaten die zijn ingebed in een thin client management en die thin client printing ondersteunen, zijn geschikt voor alle bedrijfssegmenten. De thin client solutions kunnen net zo goed worden gebruikt in het hoofdkantoor als in filialen, op de financiële afdeling als door marketing, voor ontwikkeling als voor productie en opslag. Andere potentiële gebruikers van managed workspaces met centraal thin client management zijn te vinden bij klantenadvies, het Point of Sale, de receptie en in scholen, dokterspraktijken en gemeentehuizen.

Thin client solutions beschermen het klimaat

IGEL maakt met zijn thin client solutions een unieke oplossing voor managed workspaces voor stationaire en mobiele toepassingsscenario's. De ICT-kosten voor werkplekken worden hiermee tot 54 procent lager dan bij nieuwe fat clients – en dat bij een uitstekende gebruikerservaring. Wanneer de hardware opnieuw wordt gebruikt, gebeurt dit bovendien met een minimaal klimaateffect en een hoge zekerheid voor de toekomst.

Related Posts

Met thin client solutions naar Managed Workspaces
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.